SOA gevaarlijk voor zwangerschap

Het is belangrijk om geen SOA op te lopen tijdens de zwangerschap. Dat je beter geen SOA oploopt in het algemeen is natuurlijk gekend, maar tijdens de zwangerschap kan het echt gevaarlijk zijn. Ook SOA’s die normaal als minder ernstig worden aanzien omdat ze nog geneesbaar zijn met antibiotica kunnen ernstige schade toebrengen. Een gonorroe infectie of een infectie met chlamydia net voor of tijdens een zwangerschap vergroot de kans op complicaties zoals vroeggeboorte of een doodgeboren baby. Dit werd geconcludeerd uit een onderzoek van de University of New South Wales.

Wees dus extra voorzichtig als je zwanger wilt worden. Je kan bijvoorbeeld een SOA test laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat je partner of jijzelf geen SOA oploopt als je seks hebt zonder condoom.  In het onderzoek had had 1 procent van de vrouwen een chlamydia infectie voor de geboorte. Bij de meeste van hen werd de diagnose gesteld voor de geschatte datum van bevruchting. Slechts 196 vrouwen waren geïnfecteerd met gonorroe voor de geboorte van hun kind.

Bij vrouwen met chlamydia was de kans op een vroeggeboorte 17 procent groter dan bij vrouwen zonder een SOA. Het risico op een doodgeboren kindje nam zelfs met 40 procent toe. Gonorroe verdubbelde de kans op een vroeggeboorte.

The following two tabs change content below.
De nr.1 in erotiek artikel marketing Op Adult Artikel Marketing bieden wij Nederlandse en Belgische ondernemers die actief zijn in de erotiek branche gratis de mogelijkheid om artikelen te publiceren & verspreiden over erotiek, dating en adult. Adult Artikel Marketing heeft inmiddels meer dan 30 erotiek rubrieken waar erotische artikelen geplaatst kunnen worden, de artikelen worden door gemiddeld 3000 bezoekers per dag bekeken zodat de kans op het verkopen van de producten groot is.

Laatste berichten van Adult Artikel Marketing (toon alles)